Vraag en antwoord

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel hem dan via het contactformulier en wij voegen de vraag en het antwoord toe of je krijgt een persoonlijk antwoord.

Product

Nee dat hoeft niet. Wil je inzicht krijgen wat de transplantatie met je heeft gedaan? Dan kan je ervoor kiezen om een darmflora testpakket aan te schaffen.

Zoek uit of jouw problemen kunnen ontstaan door een verstoorde darmflora. Is daar een link tussen dan kan een transplantatie helpen.

Ik ben al sinds eind 2014 medicijn vrij. Heb in de jaren daarna geen MDL arts of dokter gezien en ook prettig, geen eigen bijdrage ziekenfonds hoeven te betalen. Ik heb na een jaar samen met mijn eerste testgroep nog een keer een portie poepcapsules genomen van mijn eerste donor. Als ik ooit ga merken dat ik mij weer minder fit voel of weer last krijg van mijn buik en stoelgang, dan neem ik weer een nieuwe portie van een nieuwe (andere) donor.

Mijn neef, met diabetes 2, had zich al de hele ochtend zitten te verheugen op de Big Mac die hij daarna ging halen… Als je bijvoorbeeld heel fanatiek gaat sporten moet je ook goed rusten, goed eten en genoeg water drinken, anders is een groot aandeel van de geleverde arbeid voor niets geweest. Zo is het ook met de darmbacteriën. Die moet je wel goed blijven voeden. Eet je gezond dan kan je inderdaad alles eten. Eet je ongezond maak dan eens een afspraak met een voedingsdeskundige.

Heb je een voedselallergie wees dan extra voorzichtig met het voedsel! Doe eerst een voedselintolerantie test uit voorzorg.

Ik ben geen arts of medicus en kan niets adviseren. Mijn gedachtengang toen ik het deed was als volgt; Mijn lichaam krijgt nu medicijnen tegen een slechte darmflora. Ik neem nu een gezonde darmflora in. Laat ik die strijden tegen mijn slechte darmflora of strijden tegen mijn slechte darmflora en de medicijnen?

Wij mogen niets adviseren. Omdat poeptranspantaties nog gevoelig liggen in de medische wereld, ligt de verantwoording volledig bij jou en wordt er van je verwacht dat je zelf je research doet.

Nee dat kan niet. Poep is geen medicijn.

Donor

Wij testen volgens de eisen van de NDFB bank. Maar dan wat vaker, uitgebreider en strenger. De uitslag wordt overlegd met onze arts. Is er iets niet goed in de test (of de vragenlijst vooraf) dan wordt een donor NIET gebruikt. De donoren die wij gebruiken hebben de test doorstaan en worden elke maand, of bij twijfel eerder,  opnieuw getest op feces. Bloed wordt elke 2 maanden getest, of bij twijfel eerder. Informatie waar we op testen kan je vinden onder het kopje ‘darmflora testen donor’  op de bladzijde darfmlora testen.

Dat is makkelijk te testen. Je kan dat online aanvragen en een test kost rond 65 euro.

Als er binnen de familie van de donor, darmflora gerelateerde ziektes voorkomen, dan valt een donor al af. Wij zoeken altijd donoren. Lees de blog “de ideale donor” en de bladzijde darmflora testen voor meer informatie.

Onze kosten om een donor te testen is rond de 1500 euro. Helaas weigert een huisarts in de meeste gevallen een gezondheidstest. Krijg je dat toch voor elkaar dan ben je je eigen bijdrage ziekenfonds kwijt.  Als je daarna ook nog de extra kosten voor het produceren en het materiaal rekent, kom je ver boven het bedrag uit van wat wij vragen. Aan de andere kant begrijpen wij dat een vertrouwde donor ook prettig kan zijn en wellicht kan jouw donor (indien wonend in omgeving bollenstreek en tussen de 18 en 30 jaar) bij ons in dienst komen. Mail ons voor de mogelijkheden.

Uiteraard! Alles waar wij de donoren op testen kan je vinden onder het kopje ‘darmflora testen donor’, op de bladzijde darmflora testen. Wij hanteren deze vragenlijst en de bijbehorende testen. De energie die een donor heeft is voor ons heel belangrijk en daarnaast kijken wij naar discipline, stabiliteit, omgeving, stofwisseling. Vergeet niet dat de oprichter zelf baat heeft gehad van een poeptransplantatie. En dat hij zelf ook belang heeft bij een goede donor, indien nodig.

Dat kan als er binnen zijn familie geen darmflora gerelateerde ziektes zijn. Is je man boven de 30 jaar dan wordt de kans wel groter op parasieten en dergelijke. Mail ons voor de mogelijkheden.

Wij houden de donoren anoniem. Uiteraard zijn de donoren erg betrokken en lezen ze hun bijbehorende reviews. Mail ons de vorm waarin je de donor wilt bedanken en wij zorgen ervoor dat het bij de juiste donor terecht komt.

Bestellingen

Je kan alleen online bij ons in de shop bestellen. Onder het kopje klantenservice/bestellen en betalen vind je de procedure.

Via ons betaalsysteem kan je via de gangbare wegen betalen. Onder het kopje klantenservice/bestellen en betalen vind je de procedure.

Wij verzenden in standaarddozen op maandag. Wil je het op een later tijdstip dan donderdag innemen dan kan je het beste zelf droogijs bestellen en toevoegen. Heb je een speciaal verzoek stuur dan een e-mail.

Dat kan tot 24 uur van te voren. Tot zondag 16.59 kun je inloggen in ons systeem en je bestelling annuleren, het bedrag van de bestelling wordt dan automatisch teruggestort.

Levering

Wij verzenden alleen op maandag met aflever-service voor 12.00 uur. Helaas zijn er altijd wel vertragingen. Voor Nederland hebben wij een 8,5 kilo droogijs doos. In principe is dat genoeg droogijs om het product te bedekken tot donderdag.

Dat kan tot 24 uur van te voren. Tot zondag 16.59 kun je inloggen in ons systeem en de datum van levering verzetten.

Wij leveren binnen en buiten de EU. Zelfs in landen als Engeland of Amerika!

Retour

Na ontdooien van de capsules is het niet meer mogelijk om de capsules weer in te vriezen. Voor producten waarbij hygiëne van belang is, geldt dat deze producten om redenen van gezondheidsbescherming niet geretourneerd kunnen worden wanneer de verzegeling na levering is verbroken.

Niet gevonden waar je naar zocht?

Neem contact met ons op