Fecestransplantatie zelf doen: Hoe werkt het?

Poepcapsules zijn geen medicijnen en is als behandeling nog niet klinisch bewezen.
Wat je ermee doet na aankoop, is daarom volledig op eigen verantwoording.

Fecestransplantatie

Een poeptransplantatie of stoelgangtransplantatie is het overbrengen van een gezonde darmflora naar een ontvanger. Dat kan nu thuis door middel van onze nieuwe techniek met maagsapresistente capsules.

Bacteriesoorten die bij jou verdwenen zijn of ondervertegenwoordigd, kunnen door de donor weer aangevuld worden.

De dag van de fecestransplantatie

De ochtend dat jij de 24 capsules ‘maat 000, de grootste capsule die er is’ gaat innemen dien je nuchter te blijven. Houd de EPS-doos gesloten totdat je aan de transplantatie begint. Rond het middaguur (12.00 uur) kan je de capsules doorslikken met water. Neem de capsules direct in en laat ze niet ontdooien. Na de laatste capsule blijf je nog twee uur nuchter.  Zo geef je de nieuwe bacteriën de tijd om zich rustig te nestelen in je darmwand. Neem bij koud weer een warm bad of ga lekker met een kruik onder de deken op de bank liggen en ontspan!

De week na de fecestransplantatie

Het gemiddelde slagingspercentage met een type darmflora is 70%. Merk je de eerst volgende dag al wat en wordt het elke dag een beetje beter dan ben je met een dosis geholpen. Merk je de eerste dagen wel wat maar niet genoeg, of komen later in de week de klachten terug, dan is een tweede en in sommige gevallen een derde dosis nodig. Gemiddeld besteld men na een week een tweede indien nodig. Een derde bestelling komt incidenteel voor.

Merk je de eerste dagen helemaal niets dan is de donor die jij gekozen hebt niet de goede voor jou. Dezelfde darmflora nog een keer bestellen heeft dan ook geen enkel nut.

Donoren

Wij testen de donoren volgens de regels van de Nederlandse Donor en Feces Bank te Leiden en de EU richtlijnen.

Naast deze eisen selecteren wij de donoren ook op de energie die ze uitstralen, ze hebben een gedisciplineerd en stabiel leven. Onze donoren zijn zich ervan bewust dat hun lichaam hun tempel is, ze hebben hun lichaam in goede conditie nodig om hun doel te bereiken. De donor doneert op onze locatie om het verwerkingsproces zo snel mogelijk te laten verlopen.

Potentiële donoren krijgen eerst een VRAGENLIJST om in te vullen, dan worden DE FECES getest en daarna het BLOED. (klik op de woorden om ze in te zien)

De donor wordt na een maand herkeurd op feces! 

Pas dan kan een opgebouwde voorraad worden vrijgegeven. Wordt er wat gevonden dan wordt de voorraad nagekeken en vernietigd vanaf de dag dat de pathogeen is gevonden. (Bij elke donatie wordt een sample opgeslagen waarmee wij dit kunnen achterhalen)

Lees hier het artikel over de ideale donor!

Verwerkingsproces

Capsules: In onze hygiënische ruimte wordt de ontlasting gezeefd en gemengd met 10% Natriumchloride en 10% Glycerolum (Natriumchloride is een zoutoplossing waardoor de bacteriën beter opgenomen worden en Glycerolum wordt toegevoegd om de bacteriën te beschermen bij het invriezen). Er wordt een doorzichtige capsule gevuld en daaromheen wordt een maagsapresistente capsule gedaan. De capsules gaan zo snel als mogelijk in de vriezer. 1 Dosis = 24 capsules maat 000

Klysma’s: Bij een klysma wordt er meer natriumchloride toegevoegd om de feces vloeibaarder te maken. 2 Spuiten van 55ml staat voor een portie van 24 capsules.

Opslag

De capsules en de klysma’s worden in een laboratoriumvriezer opgeslagen bij – 82 graden.

Proces bestellen en verzenden

Nederland:

Let op: Er komen steeds meer vertragingen. De standaard doos is daarom aangepast naar een grotere maat en heeft droogijs voor 3 dagen. Er wordt geadviseerd om eerst de doos te ontvangen en even snel te kijken of te zorgen dat het potje met capsules nog onder een goede laag droogijs zit. Om vervolgens de volgende dag de transplantatie te doen.

Wij verzenden op dinsdag (maandag is extra druk met bestellingen vanwege het weekend)

In onze webshop kan je aangeven welke donor (indien er meerdere donoren zijn) je wilt en op welke woensdag je de capsules wilt ontvangen. De bestellingen worden elke dinsdagmiddag op onze locatie verpakt en opgehaald door de koerier. Jouw bestelling wordt in Nederland altijd op de volgende dag voor 12.00 uur door de koerier bezorgd. Helaas zijn er ook veel vertragingen met de post. Wij verzenden daarom in een doos waar het product zeker 2 dagen houdbaar is. Droogijs verliest 15% van zijn volume in 24 uur.

De avond voor de levering ontvang je van de vervoerder een track en trace. Zorg dat je thuis bent op de dag van levering.

Woon je in de EU?

Dan verzenden wij standaard in een grote EPS doos en gebruiken wij een andere vervoerder, FedEx.  In de EU ontvang je het grotere pakket over het algemeen binnen 24/48 uur tot 72 uur.

De maandagavond voor de levering ontvang je van de vervoerder een track en trace. Zorg dat je thuis bent op de dag van levering. Wij geven geen pakketten af bij buren.

Wij zijn met verzendingen volledig afhankelijk van de vervoersmaatschappij waar wij mee werken. En hebben geen invloed op vertragingen. En die zijn er af en toe, daarom verzenden wij in de grootste doos die we hebben. Het product is daar zeker 4 dagen houdbaar in.

Kortingscode

Bij je eerste bestelling krijg je automatisch 2 kortingscodes van ieder 25 euro. Bedoelt om je tegemoet te komen mocht een darmflora niet aanslaan, of mocht je een tweede of derde nodig hebben.

Deze codes kan je invoeren als kortingscode bij je 2e bestelling en bij je eventuele derde bestelling binnen een jaar. Daarna vervalt de code. Bestel je meerdere porties tegelijk dan treed de korting automatisch in werking.

Review

Na een maand krijg je een automatische mail met een verzoek voor een review. Bestel je binnen een maand een tweede dosis dan verschuift ons verzoek voor een review automatisch een maand. Dit is niet verplicht en kan anoniem indien gewenst.

Let op!

Een EPS doos wordt opgevuld met droogijs en verzegeld met onze tape. Droogijs is een gekoelde koolzuur (CO2). Raak het droogijs (- 79 graden) niet aan met je blote handen en open de EPS-doos altijd in de openlucht! Laat het droogijs in de EPS-doos smelten.

Lees hier de ervaringen van onze klanten

Sanne
DF3

Al een leven lang heb ik last van allergieën, eczeem, histamine-intolerantie en prikkelbare darm syndroom. Na veel research weet ik dat dit samenhangt met mijn microbioom, en was ik klaar om FMT te proberen. Ik durfde het in eerste instantie niet goed aan, omdat ik een gevaarlijke notenallergie heb. Marco was enorm behulpzaam aan de… Lees verder »

Bethan Phipps
Darmflora 3

  Dit jaar werd bij mij colitis ulcerosa vastgesteld. De afgelopen 5 maanden heb ik last gehad van een opvlamming die me pijnlijke krampen, bloed en slijm in mijn ontlasting bezorgde, met ongeveer 15 keer naar de wc per dag en weinig tot geen energie. Ik volgde tot en met dit hele proces een colitisdieet,… Lees verder »

Theodoros Z.
DF3

Ik heb de DF3 ontvangen waarvan ik denk dat ze me heeft geholpen, maar ik heb waarschijnlijk meer transplantaties nodig. Bij mij ging alles goed, geen bijwerkingen. Marco is ook erg behulpzaam en beantwoordde al mijn vragen met zorg. Sterk aanbevolen!