Fecestransplantatie zelf doen: Hoe werkt het?

Poepcapsules zijn geen medicijnen en is als behandeling nog niet klinisch bewezen.
Wat je ermee doet na aankoop, is daarom volledig op eigen verantwoording.

Fecestransplantatie

Een poeptransplantatie of stoelgangtransplantatie is het overbrengen van een gezonde darmflora naar een ontvanger. Dat kan nu thuis door middel van onze nieuwe techniek met maagsapresistente capsules.

De dag van de fecestransplantatie

De ochtend dat jij de 24 capsules ‘maat 000, de grootste capsule die er is’ ontvangt dien je nuchter te blijven. Houd de EPS-doos gesloten totdat je aan de transplantatie begint. Rond het middaguur (12.00 uur) kan je de capsules doorslikken met water. Neem de capsules direct in en laat ze niet ontdooien. Na de laatste capsule blijf je nog twee uur nuchter.  Zo geef je de nieuwe bacteriën de tijd om zich rustig te nestelen in je darmwand. Neem bij koud weer een warm bad of ga lekker met een kruik onder de deken op de bank liggen en ontspan!

De week na de fecestransplantatie

Het gemiddelde slagingspercentage met een type darmflora is 70%. Merk je de eerst volgende dag al wat en wordt het elke dag een beetje beter dan ben je met een dosis geholpen. Merk je de eerste dagen wel wat maar niet genoeg, of komen later in de week de klachten terug, dan is een tweede en in sommige gevallen een derde dosis nodig. Gemiddeld besteld men binnen een maand een tweede indien nodig. Een derde bestelling komt incidenteel voor.

Merk je de eerste dagen helemaal niets dan is de donor die jij gekozen hebt niet de goede voor jou. Dezelfde darmflora nog een keer bestellen heeft dan ook geen nut.

Donoren

Wij testen de donoren volgens de regels van de Nederlandse Donor en Feces Bank te Leiden en de EU richtlijnen.

Naast deze eisen selecteren wij de donoren ook op de energie die ze uitstralen, ze hebben een gedisciplineerd en stabiel leven. Onze donoren zijn zich ervan bewust dat hun lichaam hun tempel is, ze hebben hun lichaam in goede conditie nodig om hun doel te bereiken. De donor doneert op onze locatie om het verwerkingsproces zo snel mogelijk te laten verlopen.

Potentiële donoren krijgen eerst een vragenlijst om in te vullen, dan worden de feces getest en daarna het bloed.

De donor wordt na een maand herkeurd op feces! Pas dan kan een opgebouwde voorraad worden vrijgegeven. Wordt er wat gevonden dan wordt de voorraad nagekeken en vernietigd vanaf de dag dat de pathogeen is gevonden.

Lees hier het artikel over de ideale donor!

Informatie over een ‘doe het zelf’ pakket   klik hier

Covid-19 test

Onze donoren worden bij aanvang van de donatie getest op covid-19. Elke dag wordt voor de donatie de temperatuur opgemeten.

Verwerkingsproces

Capsules: In onze hygiënische ruimte wordt de ontlasting gezeefd en gemengd met 10% Natriumchloride en 10% Glycerolum (Natriumchloride is een zoutoplossing waardoor de bacteriën beter opgenomen worden en Glycerolum wordt toegevoegd om de bacteriën te beschermen bij het invriezen). Er wordt een doorzichtige capsule gevuld en daaromheen wordt een maagsapresistente capsule gedaan. De capsules gaan zo snel als mogelijk in de vriezer. 1 Dosis = 24 capsules maat 000

Klysma’s: Bij een klysma wordt er meer natriumchloride en Glycerolum toegevoegd om de feces vloeibaarder te maken. 3 Spuiten van 55ml staat voor een portie van 24 capsules.

Opslag

De capsules en de klysma’s worden in een laboratoriumvriezer opgeslagen bij – 82 graden.

Proces bestellen en verzenden

Nederland:

In onze webshop kan je aangeven welke donor (indien er meerdere donoren zijn) je wilt en op welke donderdag je de capsules wilt ontvangen. De bestellingen worden elke woensdagmiddag op onze locatie verpakt en opgehaald door de koerier. Jouw bestelling wordt altijd op donderdag voor 12.00 uur door de koerier bezorgd (Nederland).

Wil je de transplantatie op vrijdag of zaterdag doen? Op de bladzijde afrekenen kan je de grotere of XXL EPS-doos aanvinken. Die wordt ook op donderdag voor 12.00 bezorgd en kan een dag (xxl 2 tot 3 dagen) later om 12.00 uur  geopend worden.

Let op: Droogijs verliest 10% van zijn volume in 24 uur.

De avond voor de levering ontvang je van de vervoerder een track en trace. Zorg dat je thuis bent op de dag van levering. Wij geven geen pakketten af bij buren.

Woon je in de EU?

Dan moeten wij verzenden in een grotere EPS doos en gebruiken wij een andere vervoerder, FedEx.  In de EU ontvang je het grotere pakket over het algemeen binnen 24 uur.  Bij vertraging of door andere oorzaken bij de vervoerder zal het pakket op zaterdag tussen 9.00 en 18.00 bezorgd worden (dit is nog niet voorgekomen).

De woensdagavond voor de levering ontvang je van de vervoerder een track en trace. Zorg dat je thuis bent op de dag van levering. Wij geven geen pakketten af bij buren.

Wij zijn met verzendingen volledig afhankelijk van de vervoersmaatschappij waar wij mee werken.

Kortingscode

Bij je eerste bestelling krijg je automatisch 2 kortingscodes van ieder 25 euro. Bedoelt om je tegemoet te komen mocht een darmflora niet aanslaan, of mocht je een tweede of derde nodig hebben.

Deze codes kan je invoeren als kortingscode bij je 2e bestelling en bij je eventuele derde bestelling binnen een jaar. Daarna vervalt de code. Bestel je meerdere porties tegelijk dan treed de korting automatisch in werking.

Review

Na een maand krijg je een automatische mail met een verzoek voor een review. Bestel je binnen een maand een tweede dosis dan verschuift ons verzoek voor een review automatisch een maand. Dit is niet verplicht en kan anoniem indien gewenst.

Let op!

Een EPS doos wordt opgevuld met droogijs en verzegeld met onze tape. Droogijs is een gekoelde koolzuur (CO2). Raak het droogijs (- 79 graden) niet aan met je blote handen en open de EPS-doos altijd in de openlucht! Laat het droogijs in de EPS-doos smelten.

Lees hier de ervaringen van onze klanten

Ron
DF2

Uit testen bleek dat ik geen Akkermansia bacteriën had. Door de klysma’s merkte ik binnen 2 weken effect. Diarree verdween en mijn buik werd rustiger. Uit nieuwe testen bleek dat ik nu wel de Akkermansia bacterie heb! Ik zit nu ook veel beter in mijn vel en voel me niet meer depressief. Marco heeft oprecht het… Lees verder »

Thiago
DF1/DF2

Ik kreeg de diagnose Colitis ulcerosa toen ik 12 was, ik wist niet wat ons te wachten stond, ik had zoveel buikpijn dat ik bijna van flauw viel. Ik kreeg de medicatie pentasa dat was top voor 1 jaar, daarna kon ik niet naar school want ik moest wel 16 x naar toilet. Mijn tante… Lees verder »

Christian (Germany)
DF2

Ik ben Christian, een 26-jarige man met darmproblemen zoals diarree, een opgeblazen gevoel en darmontstekingen sinds 10 jaar. Sinds ongeveer 4-5 jaar heb ik brainfrog en cfs. Ik gebruikte fmts van gezonde-darmflora.nl DF2 (Enterotype Bacteroides) omdat er geen medicijn is dat me eerder heeft geholpen. Nadat ik een paar dagen later de fmt had gedaan, voelde ik… Lees verder »