Over Gezonde-darmflora.nl

Gezonde-darmflora.nl is opgericht door Marco Kleijn. Een ervaringsdeskundige op het gebied van poeptransplantaties door middel van capsules. Zelf kreeg hij de ziekte van crohn in zijn negentiende levensjaar, net voor zijn debuut in het betaalde voetbal in 1993. Hij smeekte zijn dokter om het zieke stuk darm weg te halen (wat niet gebeurde) en stond vooraan in de rij bij elk nieuw ‘potentieel’ medicijn voor zijn ziekte (wat niet hielp). Alles om zijn doel om profvoetballer te worden, te verwezenlijken. Maar zijn droom werd uiteindelijk toch getackeld door deze ziekte. Door wel door te blijven sporten en zijn eten aan te passen kreeg hij de ziekte redelijk onder controle. Maar de wetenschap om de rest van zijn leven medicijnen te moeten gebruiken, daar had hij geen trek in. Na het ontdekken, onderzoeken en zelfstandig uitvoeren van het fenomeen poeptransplantatie, voelde hij de volgende dag al direct meer energie in zijn lichaam. Zijn MDL-arts, die samen met zijn team vooraf heel enthousiast was over deze transplantatie, schreef hem na een maand (in het jaar 2015) direct uit zijn systeem. Alle ontstekingen waren uit zijn lichaam verdwenen. Tot op de dag van vandaag heeft hij nooit meer wat van zijn MDL-arts gehoord. Marco werd niet gesteund door officiële instanties, want hij had zonder arts gehandeld. De wetenschap dat achtentwintig jaar later een nieuwe crohnpatiënt nog steeds door dezelfde medische molen moet, is voor Marco een schop tegen het zere been. Als hij toen een poeptransplantatie had gehad, dan had hij een eerlijke kans gehad om zijn carrière te ontplooien. Wie weet hoeveel levens er nu onnodig overhoop gegooid worden door deze ziekte met zo’n simpele natuurlijke oplossing voor handen?

De capsulesmethode heeft Marco zelf ontworpen in het jaar 2014. Met het voordeel dat hij voor materialen, hulp en raad terecht kon bij een bevriende apotheker. Hij gaf een vrijwillige testgroep een gratis behandeling waarvan 75% een positief resultaat behaalde. Nadat ook bij de volgende groep deze resultaten werden behaald is Marco meerdere donoren gaan zoeken. Hij gelooft dat als een darmfloratype niet aanslaat er nog steeds een kans is met een behandeling van een ander darmfloratype. Bij de eerste de beste persoon waar dit werd getest, bleek ook deze theorie gegrond. Hij kon naar meerdere donoren gaan zoeken dankzij de financiële steun van een vriend. Ondertussen heeft hij een team achter zich staan met: een huisarts, een apotheker, een bloedlaboratorium, een feceslaboratorium, een natuurgeneeskundige en jonge gezonde donoren.

Marco is geen arts of medicus en zal nooit de plaats innemen van medische of zorg professionals. Hij zal nooit een medisch advies uitbrengen of een medische diagnose stellen. Contact zal dan ook tot het minimum beperkt worden.

Het eeuwenoude fenomeen ‘poeptransplantaties’ is nog niet ‘klinisch’ bewezen.

Naast zijn eigen positieve ervaring, de resultaten bij een vrijwillige testgroep en de feedback van de mensen die hetzelfde proces hebben doorlopen, heeft Marco gespard met artsen, laboranten, orthomoleculaire therapeuten, apothekers en een ademspecialist.