Review van Lisa

Terug naar alle reviews

Ik ben een vrouw van 41 en heb geruime tijd klachten gehad van verschillende aard. Jarenlang had ik buikpijn, altijd gesitueerd op 1 plek, links ter hoogte van mijn navel (de plek waar je dikke darm een kronkel maakt). Het begon met buikpijn op die specifieke plek als ik te veel olijfolie had gebruikt bij het bereiden van eten of kruidige chips op had. Ik had voornamelijk in de nacht en ochtend last van zeurende buikpijn. Heel vervelend want daardoor sliep ik slecht. Dit kwam steeds frequenter voor. Allerlei onderzoeken gehad, waaronder een colonoscopie. Hier kwam niks uit. Ik had waarschijnlijk een prikkelbare darm. Maar daarmee verdween de buikpijn niet. Ik at al langere tijd geen vlees meer, maar besloot toen ook geen gluten meer te eten en minder zuivelproducten te nuttigen. Tevens ging ik naar een homeopaat. Dit alles zorgde voor iets minder vaak buikpijn en daarmee moest ik het doen. Toen hoorde ik via via over poeptransplantaties en kwam ik bij Marco Kleijn terecht. Ik heb me goed ingelezen en besloot er voor te gaan.

Een andere klacht was, dat ik het gevoel had dat mijn hormonen aan het veranderen waren. Ik menstrueerde onregelmatiger. Ik heb geen kinderen, ook niet perse die wens, maar ik was wel nieuwsgierig of dat überhaupt nog zou lukken of dat ik al in de overgang zat. Omdat ik opgeroepen werd voor een uitstrijkje liet ik ook gelijk mijn hormonen maar is checken. Hier kwamen de volgende waardes uit:

Datum 19-11-18

FSH  29 / LH 11 / Oestra 146

Dit zijn waardes die horen bij begin menopauze. Uit de uitslag van mijn uitstrijkje kwam naar voren dat ik PAP 2 had. Over een half jaar moest ik terug komen voor controle.

Op 8 december 2018 kreeg ik mijn eerste poeptransplantatie. Je moet hiervoor nuchter zijn. Onder begeleiding van Marco, nam ik met veel water 20 bevroren capsules in. Na 2 uurtjes mocht ik weer eten. Ik heb geen buikpijn gekregen of andere klachten en de dag erop moest ik pas naar de wc. Het rook anders, maar niet vies.

In die eerste week viel me op dat mijn buikpijn minder frequent was en al na 6 weken voor 90% verbeterd. Ik besloot de kuur in week 8 nog een keer te herhalen.

Ik moet nog steeds opletten met producten zoals olijfolie en kruidig  eten (gistextract), maar mijn darmen zijn een stuk stabieler geworden. Heb nog maar zelden buikpijn.

Afgelopen maand ben ik terug geweest bij de gynaecoloog voor een tweede uitstrijkje en werd wederom geprikt op mijn hormoonwaardes. Dit op mijn verzoek, omdat mijn menstruatie afgelopen maanden weer normaal was geworden. Ik menstrueer nu om de 26 dagen.

Uit het onderzoek naar baarmoederhalskanker (uitstrijkje) kwam naar voren dat ik PAP 1 had. Mijn lichaam heeft de onrustige cellen zelf opgeruimd, dus daar was ik erg blij mee. Helemaal bizar was dat mijn hormoonwaardes weer goed waren.

Datum 16-05-19

FSH  5.0 / LH  2.0 / Oestra 844

De gynaecologe deelde mijn mening en zei dat ze dit nog nooit eerder had gezien. Ik vertelde haar dat ik een poeptransplantatie had laten doen, waarop ze vertelde dat het microbioom in je lichaam super belangrijk is voor allerlei processen en dat daar nog maar heel weinig onderzoek naar is gedaan.