Jezelf testen!

FMT is het aanvullen van ontbrekende bacteriën met als doel de balans in je darmflora, ‘jouw ecosysteem’, te herstellen.

Met een microbioom test is tegenwoordig goed in kaart te brengen hoe jouw ecosysteem eruit ziet. 

Met een pathogenen test meten wij al jaren welke ‘ziekmakers’ er in jouw lijf wonen. Na 4 jaar intensieve samenwerking met MGlab & Advies, kunnen wij jou eindelijk een microbioom test en een pathogenen (ziekmakers) test aanbieden. Vooralsnog alleen in Nederland! (wij werken er hard aan om dit in de hele EU te gaan aanbieden)

Daarnaast wordt ons team uitgebreid met Orthomoleculair therapeut, kPNI therapeut en ex-topsporter Annette ter Heijden!

Microbioom. Test je binnenwereld!

We weten nu dat het microbioom jouw eigen ecosysteem is, wat verantwoordelijk is voor jouw klimaat.

Jij bent de gastheer, de host van dit organisme. Zorg jij goed voor ze, dan zorgen al die bacteriën weer goed voor jou!

Dit organisme is, voor zover bekend, een netwerk van 100 biljoen bacteriën. Er zijn wel 10.000 soorten. Waarvan iedereen er ongeveer 600 hoort te hebben. Daarvan zijn 30 soorten essentieel! 

Jouw microbioom is een netwerk van schakels, die met elkaar en zelfs met je brein communiceren. (Ik heb honger. Ik zit vol, of ik moet naar de wc, vlinders in je buik enzovoort!)

Elke schakel heeft een taak en de natuur is zo slim, dat er voor iedere taak een groepje bacteriën beschikbaar is. Als je een soort mist, door bijvoorbeeld langdurig of vaak antibioticagebruik, hoeft dat niet erg te zijn. Maar mis je op een gegeven moment wel alle soorten van die ene schakel, dan wordt die taak niet meer uitgevoerd!

Als er een schakel wegvalt, dan kan je dat vergelijken met een radartje in een Zwitsers uurwerk dat er mee ophoudt. Je klokje doet het nog wel maar ineens deze functie niet meer, daarna ineens de volgende functie niet meer etc.

En dat is niet het enige probleem. Doordat er soorten zijn verdwenen, krijgen andere bacteriën, goed of slecht, ruimte om te (over)groeien. Jouw darmflora, jouw ecosysteem is uit balans geraakt..

Overgroei kan je vergelijken met een dier in een ecosysteem, die opeens geen vijanden meer heeft.

Klik hier voor een microbioom test:

Je krijgt precies hetzelfde microbioom rapport als onze donoren. Zo kan je kijken bij welke van de donoren, je het meeste kans van slagen hebt.

Bacterie soorten die jij mist/kwijt bent geraakt, die wil je zoveel mogelijk van de donor. Bacterie soorten die bij jou overgroeit zijn, die wil je het minst van de donor.

Let op: Men weet pas de helft van het microbioom. Het proces van insturen tot het eindrapport kan tot een maand duren.

Pathogenen: Test de ziekmakers in jouw lichaam. 

Helaas ontkom je er niet aan dat je ziekmakers oploopt. Een parasiet bijvoorbeeld komt veel voor en is erg besmettelijk. Als iemand die heeft, en zijn handen niet heeft gewassen, en dan een lekker broodje voor jou smeert…

Er zijn natuurlijk vele soorten ziekmakers.

Klik hier voor de pathogenen testen: 

Je ontvangt een overzicht van MGlab & advies met een duidelijke uitleg en met een natuurlijke therapie of tips over de gevonden pathogenen.

De meeste testen worden middels de PCR techniek uitgevoerd.

Klik hier voor een uitleg over de PCR testen door onze hoofdlaborant 

Annette ter Heijden, 

Op het gebied van voeding, pathogenen (ziekmakers) en het microbioom ben je bij Annette aan het goede adres. De eerste hulplijn van ons lab! 

Een echte expert op het gebied van ‘voeding voor de darmen’ en bovendien zelf een topsportster geweest

Een online een intro gesprek met Annette aanvragen! 

annette@fysikosvoeding.nl

(fysikosvoeding.nl)

Middels een vragenlijst en een gesprek kan Annette gericht advies geven waar je het beste op kunt testen en kan je eventueel een behandelplan met haar bespreken.

Annette heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van ‘voeding voor de darmen’ en geeft lezingen en workshops. In de persoonlijke begeleiding helpt ze met meedenken, overdenken en voorziet ze je van tips geven om voeding in jouw eigen situatie haalbaar en effectief te laten zijn. De uitvoer, die is natuurlijk wel aan jou!

 Annette is zeer bekend met de pathogenen testen en bekend met de ontwikkelingen van een nieuw fenomeen, het microbioomrapport.

Haar krachten heeft ze gebundeld met mede kPNI Therapeut Jolanda Dorenbos. Samen hebben ze darmexpert.nl opgericht en geven ze les aan therapeuten, diëtisten en artsen.

Jolanda heeft 25 jaar ervaring en is auteur van het boek ‘OERsterk koken”.

Let op: Doordat er niet verder onderzocht wordt en dat daardoor een transplantatie niet klinisch is bewezen, is de aanschaf van de poepcapsules en de darmflora pakketten, en wat je ermee doet, volledig voor je eigen verantwoording. Lees daarom de algemene voorwaarden goed door voordat je ze tekent.

Frederik (Denemarken)
DF3

Mijn oprechte dank aan jou! (Marco en donateur). Woorden kunnen niet beschrijven hoe dankbaar ik ben dat ik eindelijk een normaal leven kan leiden. Ik heb nu ongeveer 6 jaar last van PDS, met ELKE dag 3-15 losse stoelgang, vaak ook met slijm. De dag dat ik de 24 FMT-capsules innam, voelde ik onmiddellijk een… Lees verder »

Caitlin (UK)
DF3

Marco is erg behulpzaam, eerlijk, informatief, reageert op e-mails en nam de tijd om met mij te praten aan de telefoon. De capsules, verpakking en instructies arriveerden zoals beschreven. Ik ben 48 en heb vanaf mijn kindertijd dagelijks last gehad van darmproblemen: buikpijn, een opgeblazen gevoel en uitzetting, verstopping, krampen, angst en soms diarree. Bij… Lees verder »

Anoniem
DF3

Door veel antibioticakuren en gezondheids problemen had ik veel darmklachten. Ik had hier al een aantal jaren last van en had geen idee hoe het probleem op te lossen. Van alles geprobeerd. Ongeveer 2 maanden geleden heb ik de capsules ingenomen. Na een aantal dagen merkte ik verbetering en na een aantal weken waren al… Lees verder »