Review van Verbeek, Marianne (Portugal)

Terug naar alle reviews

DF4

Enkele maanden geleden las ik dat een klinische studie gedaan door Belgische wetenschappers aantoonde dat stoelgangtransplantatie van gezonde darmbacteriën de symptomen van de ziekte van Parkinson verminderen. Omdat ik zelf een jaar geleden de diagnose Parkinson gekregen heb, ben ik direct op zoek gegaan waar ik een dergelijke “behandeling” zou kunnen ondergaan. Bij een zoektocht op het internet kwam ik terecht bij gezonde-darmflorie.nl. Door de zeer uitgebreide informatie op de website had ik er al direct vertrouwen in dat ik op het juiste adres was. Ook informatie over de verschillende donoren en zelfs de grafieken van de darmonderzoeken uit het laboratorium staan op de website. Ook de reviews waren allemaal positief.
Contact opgenomen met Marco en zijn advies was dat ik zou moeten proberen. Ik woon in Portugal en was eigenlijk van plan om naar Nederland te gaan maar Marco wilde wel uitproberen of hij het ijspakket naar het zuiden van Portugal kon sturen in de hoop dat het dan op tijd aan zou komen. Experiment lukte want het grote ijspakket was binnen 2 dagen in het zuiden van Portugal.
Parkinson is een aandoening die elk onderdeel van je lijf aanpakt. Het is nu 4 weken later en ik kan nog niet precies pinpointen wat er nou precies beter gaat. Soms minder last van rusteloos slapen, soms minder last van ernstige constipatie, soms minder last van onrustig been. Van alles dus een beetje. De Belgische onderzoekers schrijven dat tussen de zesde en de twaalfde maand na de transplantatie de verbetering van de motorische symptomen bij de deelnemers aan het onderzoek nog meer uitgesproken was, wat wijst op een mogelijk langdurig effect. Dus heb ik goede hoop dat het gaat lukken en dat creëert ook minder stress, wat op zich al een pluspunt is.
De communicatie met Marco was super, snel en met persoonlijke aandacht. Nogmaals dank daarvoor Marco. Ik hou je in ieder geval op de hoogte van de ontwikkelingen. Groet uit Portugal, Marianne